Evenementen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Kruimelpad

Op vrijdagavond 22 en zaterdag 23 december 2017 zijn de districtsfinales bandstoten in de 4e en 5e klasse gespeeld bij biljartvereniging Jacobswoude in Woubrugge.

In beide klassen konden de als eerste geplaatste spelers Loek Turk en Gerard Buis hun favorietenrol niet waarmaken.
In de 5e klasse behaalden twee van de vijf spelers een hoger moyenne dan in de voorronden. In de 4e klasse werd dit behaald door vijf van de zes spelers waarbij maar liefst drie spelers een moyenne behaalden boven de bovengrens van 1,50 en dus promoveren naar de 3e klasse!
Vóór aanvang van de laatste speelronde waren in beide klassen de kampioenen al bekend, namelijk Alphons Ledoux in de 4e klasse en Peter Mayenburg in de 5e klasse.
Tot verrassing van de toeschouwers en waarschijnlijk ook van de spelers, verloren beiden hun finalepartij, Alphons van Loek Turk en Peter van Wim Holla.
Dit zou twee oorzaken kunnen hebben:
1.    Alphons en Peter waren al zeker van het kampioenschap waardoor de concentratie iets minder was.
2.    Om kampioen te worden kunnen iets meer geluk c.q. minder pech een grote rol spelen.
Waarschijnlijk hebben beide oorzaken een rol gespeeld.
Doordat Alphons en Peter, naast het hoogste aantal punten, beiden ook de kortste partij hebben gespeeld en het hoogste moyenne hebben behaald in hun klasse zijn ze terecht districtskampioen geworden.

Zoeken