Evenementen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Kruimelpad

Onze clubleden Fred Pruis, Huug van Lith en Egbert Elstgeest hebben op 11 en 12 januari bij biljartvereniging De Sport deelgenomen aan de districtsfinale libre klein 1e klasse.

Egbert won alleen zijn laatste partij en eindigde als 5e met een moyenne van 3,79.
Huug speelde vooral zijn twee laatste partijen op zaterdag erg goed en behaalde daardoor een mooie 3e plaats met 6 punten en een moyenne van 4,18.
Fred kwam vrijdagavond niet goed uit de startblokken, hij won nog wel z’n eerste partij, maar verloor de 2e.
Daarna pakte hij het op zaterdag zeer goed op en won zijn 3e en 4e partij overtuigend in 12 resp. 17 beurten.
Door deze resultaten moest hij zijn laatste partij tegen Ruud Warmerdam van biljartvereniging De Sport spelen die op dat moment nog ongeslagen was.
Omdat het moyenne van Ruud lager was, kon Fred bij winst het kampioenschap binnenhalen. Fred begon zeer voortvarend met series van 40 en 20. Dit zeer hoge niveau kon hij niet vasthouden, waardoor Ruud langzaam dichterbij sloop.
Bij beide spelers ging de spanning duidelijk een rol spelen, wat te zien was aan de soms onnodige missers.
Uiteindelijk wist Fred de partij in 10 beurten winnend af te sluiten (districtskampioen) en mag hij in het weekend van 16-17 maart de Gewestelijke finale spelen in Rotterdam.
Fred had verreweg het hoogste moyenne van 6,34 en daarnaast ook nog de hoogste serie van 42 en de kortste partij van 10 beurten.

Zoeken