Evenementen

Kruimelpad

Vrijdagmiddag 21 juli werd er door tien “ouderen” gebiljart in ons clublokaal.
Het biljarten is één van de 33 zomeractiviteiten die onder de naam Zomerpalet worden georganiseerd voor de 65-plussers van de Gemeente Kaag en Braassem.

Onze evenementencommissie had een programma samengesteld met een 4-tal spelvormen, waarbij tussendoor ook gelegenheid was om “gewoon” te biljarten.

Vlotbruggen/barakken
De deelnemers moesten de 3 biljartballen via één, twee of drie banden op een schuin oplopend plateau met genummerde kuiltjes stoten om zodoende punten te vergaren.
Bagatelle
Dit is een soort sjoelen. Hierbij moesten de 10 biljartballen onder de genummerde poortjes door in de verschillende vakken (met ook verschillende waarden) worden geplaatst.
5-Ball
Dit spel, met 5 genummerde biljartballen, is enigszins afgeleid van het darten. Met de speelbal moesten de deelnemers minimaal twee andere biljartballen raken om punten te scoren. Begonnen werd met 51 punten. De gescoorde punten werden telkens in mindering gebracht waarbij, net als bij het darten, de spelers precies op nul moesten eindigen.
Balgevoel testen
Hierbij moesten de deelnemers afwisselend via 1, 2 of 3 banden de biljartbal in een afgetekend vak op het biljart plaatsen.
Daarnaast waren er oefeningen om een biljartbal zo recht mogelijk via de korte band aan de overzijde weer terug te plaatsen op de korte band aan de onderzijde en met een biljartbal via zoveel mogelijk zachte stootje een bepaalde afstand af te leggen.

Onder het genot van een drankje en een hapje hebben de deelnemers erg genoten van deze biljartmiddag. 

Zoeken

Routeplanner

Plan hier uw route