Evenementen

Sponsoren

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Maar liefst vijf clubleden van Jacobswoude namen deel aan de NK’s in Nieuwegein.

Op vrijdag 23 juni begonnen Frans Oppelaar en Ed Quint met de spelsoort libre.

Libre 3e klasse dagbiljarten
Bij Frans wilde het niet echt lukken. Hij verloor alle drie zijn partijen, waardoor hij eindigde op de vierde plaats met 0 punten en een moyenne van 1,970.
Onderstaand de eindstand:

 

Libre 2e klasse dagbiljarten
Ed begon voortvarend met winst in zijn eerste partij in 24 beurten (moyenne 3,333).
Helaas verloor hij zijn 2e en 3e partij.
Hierdoor eindigde hij op de derde plaats met 2 punten en een moyenne van 2,737.
Onderstaand de eindstand:

Op zaterdag 24 juni ging clublid Loek Turk van start in de spelsoort driebanden.

Driebanden 2e klasse dagbiljarten
Loek begon zijn eerste partij zeer voortvarend. Helaas was het middengedeelte een stuk minder, maar door een serie van 6 werd de partij opeens weer spannend. Toen zijn tegenstander de partij afsloot, maakte Loek en de nabeurt nog één van de twee benodigde caramboles waardoor hij zijn partij met slechts 1 carambole verloor.
Door winst in de twee volgende partijen eindigde hij op de tweede plaats met 4 punten, een fraai moyenne van 0,537 en een moyenne % van 130,024!
Onderstaand de eindstand:

Het weekend werd op zondag 25 juni afgesloten door het C2-team, bestaande uit Aad van Holstein, Loek Turk en Piet Witteman. Dit team moest eerst in de poulefase met nog drie andere teams proberen zich te plaatsen voor de finaleronde.
Hiervoor kwamen alleen de winnaars van de vier poules in aanmerking.
Helaas verloor ons C2 team alle drie partijen van team NGG4. Vooral voor Piet was dit verlies extra zuur. Na eerst een grote achterstand met een serie van 19 bijna te hebben weggewerkt had hij enkele beurten later de drie ballen in de hoek en met de aankondiging “en nog twee” miste hij met een eenvoudige piqué-stoot de carambole. Bij winst van deze partij had ons team net voldoende partij-punten gehad om door de gaan naar de finale.
Er was uiteindelijk sprake van een dubbel gevoel: jammer dat we de finale miste, maar opgelucht dat we nu de zeer hete speelzaal konden verlaten!
Onderstaand de eindstand:

Voor het inzien van de persoonlijke scores van onze drie clubleden, klik op de link.
De conclusie van dit weekend biljarten in een zeer warme sporthal in Nieuwegein: we zijn een ervaring rijker, doch een illusie armer!