Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 hebben vijf clubleden deelgenomen aan Gewestelijke finales.

Finale C2-teams.
Het C2 team met Frans Oppelaar, Adrie Touw en Martin Beugelink speelde deze finale bij biljart en bridgecentrum De Hoog in Gouda.
Zij waren op zaterdag met nog 3 teams ingedeeld in poule 2. De teams die op de eerste twee plaatsen eindigen gaan door naar de finale op zondag.
Omdat één team zich had afgemeld hoefde het Jacobswoude team maar twee wedstrijden te spelen. Doordat zowel Adrie als Martin beide partijen wonnen plaatste het team zich voor de finale op zondag (Moederdag).
De drie wedstrijden in de finale werden helaas allemaal ruim verloren. Alleen Adrie wist tweemaal te winnen. Hierdoor eindigde het team op de laatste plaats.
Alle informatie over de wedstrijden van zaterdag is te zien via deze link en die van zondag via deze link.

Finale bandstoten hoofdklasse.
Deze finale werd gespeeld in Het Wapen van Alblasserdam.
De moyennes in deze klasse liggen tussen de 2.50 – 4.00. Het aantal caramboles is 75 en de beurtenlimiet is 30.
Omdat Rick Pot zich had afgemeld waren er nu 2 vertegenwoordigers van onze club, te weten Ferry van Stralen en Fred Pruis.
Beide spelers begonnen deze finale in mineur, de eerste partij werd door beiden verloren.
Gelukkig volgde direct daarna winst in de tweede partij.
Helaas voor Fred bleek dit zijn enige winstpartij te zijn, waardoor hij met 2 punten en een moyenne van 2,241 op de laatste plaats eindigde.
Ferry had bij die 2e partij direct weer het “goede gevoel”, hij won zijn 3e partij namelijk in slechts 11 beurten met een prachtig moyenne van 6,818!
Op zondag ging Ferry door met winst in de resterende twee partijen. Hierdoor eindigde hij op de 1e plaats, dus Gewestelijk kampioen!, met 8 punten en een moyenne van 3,946. Met dit resultaat is Ferry geplaatst voor het NK op 7 t/m 9 juni 2024 bij biljartvereniging ’t Vrijthof in Oirschot.
Informatie over de deelnemers en de uitslagen van deze Gewestelijke finale is te zien via deze link.