Evenementen

Sponsoren

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In het weekend van 24-26 januari 2020 waren drie clubleden actief in finales.

Districtsfinale libre 1e klasse.
Helaas had Fred Pruis zich wegens rugklachten afgemeld voor deze finale, waardoor onze club nu vertegenwoordigd was door Egbert Elstgeest en Huug van Lith.
Egbert begon de vrijdagavond voortvarend met winst in beide partijen waardoor hij in de tussenstand direct de koppositie had ingenomen.
Op zaterdag werden ook de partijen in de derde en vierde ronde gewonnen. Vóór aanvang van de vijfde en laatste ronde stond Egbert alleen aan kop met 8 punten en het hoogste moyenne van alle deelnemers (5,866).
De laatste ronde moest Egbert aantreden tegen de nummer 2 op de ranglijst Ruud Warmerdam met 6 punten. Voor Egbert zou een gelijkspel dus volstaan voor het kampioenschap. Zelfs bij een klein verlies zou Egbert daar nog aanspraak op kunnen maken. Om precies te zijn, bij een verlies met een tekort van 14 caramboles (96 van de 110) zou Egbert eindigen op een carambole-percentage van 97,45, net iets hoger als dat van Ruud.
Helaas voor Egbert behaalde hij, wellicht mede door de spanning, “slechts” 76 caramboles, dus 20 te kort. Met een tweede plaats, een prachtig moyenne van 5,265 en de hoogste serie van alle finalisten met 35 caramboles toch een geslaagd toernooi.
Huug had helaas niet het “goede gevoel” bij deze finale en wist slechts één van de vijf partijen te winnen. Hierdoor eindigde hij op de vijfde plaats met een moyenne van 3,104. Of Huug ook volgend seizoen weer in deze klasse kan deelnemen is afhankelijk van het eindmoyenne in de teamcompetitie. Dit moet dan minimaal 4,00 zijn.

Gewestelijke finale kader 38/2 extra klasse.
Clublid Ferry van Stralen nam deel aan de Gewestelijke finale in deze klasse. De eerste drie in de eindrangschikking zouden zich plaatsen voor het NK. Helaas wist Ferry zijn goede vorm in de voorronden, waarin hij een moyenne behaalde van 9,433, niet mee te nemen naar deze finale.
Ferry wist maar één partij te winnen, waardoor hij op de 7e plaats is geëindigd met een moyenne van 7,044.