Evenementen

Sponsoren

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In het weekend van 28 februari – 1 maart 2020 waren drie clubleden actief in twee finales.

Gewestelijke finale dames libre klein intervalklasse.
Aan deze finale in ons clublokaal werd deelgenomen door Els van Tol. Na verlies in de eerste 2 partijen op zaterdagmiddag volgde winst in de derde partij.
Zondagmiddag werd deze progressie voortgezet met ook winst in de 4e partij.
Vóór aanvang van de laatste (5e) speelronde hadden de nummers 1 en 2 beiden 6 punten gevolgd door twee speelsters met 4 punten, waaronder Els als nr. 3.
In de afsluitende speelronde voltrok zich een “bizarre” ontwikkeling, volgens een scenario waar zelfs Alfred Hitchcock trots op zou zijn geweest!
Zowel nummer 1 (Kelly) als nummer 2 (Dineke) verloren hun partij. Doordat de nummers 3 (Els) en 4 (Jacqueline) hun partij wonnen, kwamen er maar liefst vier dames met een gelijk aantal punten (6) op de eerste vier posities van de eindrangschikking te staan.
Els wist in haar zeer spannende partij de zenuwen het beste onder controle te houden en wist die dus in beurt 40(!) winnend af te sluiten.
Van de vier deelneemsters met 6 partijpunten, had Els verreweg het hoogste carambolepercentage met 95,3%. Haar eindmoyenne is 1.374.
Door dit resultaat is Els Gewestelijk kampioen geworden en is zij geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Dit wordt gehouden in het weekend van 3-5 april 2020 in Groenlo.

Districtsfinale bandstoten klein eerste klasse.
Huug van Lith en Egbert Elstgeest namen bij De Sport deel aan dit kampioenschap. Op vrijdagavond wonnen ze beiden één van de twee partijen.
Egbert wist daar op zaterdag helaas slechts één winstpartij aan toe te voegen, waardoor hij op de 5e plaats eindigde met 4 partijpunten en een moyenne van 1.836.
Bij Huug ging het een stuk beter. Hij won zaterdag twee van de drie partijen.
Hierdoor eindigde Huug met 6 partijpunten en een moyenne van 2.101 op een fraaie tweede plaats.